Eseménynaptár

Nemesapáti Baráti Kör

Baráti körbaráti kör1

  1. január 17-én alakult a Nemesapáti Baráti Kör.

A Baráti Kör a kultúra, a szellem és a művészetek otthona lett elsősorban, amely lehetőséget nyújt a folyamatos kapcsolattartásra.baráti kör2

Az egyesület célja, hogy a rendszeres összejöveteleken, baráti körben szót váltsanak tagjai az életről, tervekről, vágyakról;  klubbot, társasági otthont nyújtson azoknak, akik tagként  a fontos és jó gondolatokra, programokra is kíváncsiak.

Elsősorban a legfontosabb, hogy megteremtsék a lehetőséget, hogy minél több időt együtt tölthessenek, hogy alakuljon egy olyan csapat, akik aztán magukkal vonzzák a falu többi lakóját is.

baráti kör3A szülőfalujukat, lakóhelyüket szerető lakosok összefogása azért is fontos, hogy erősítsék a település és az egymás iránti összetartozásukat.

Az egyes emberek között húzódó válaszfalakat ugyanis csak a személyes találkozás örömével lehet lebontani.

Erre pedig a Baráti Kör programjai mindennél alkalmasabbak, mert az emberiség legfőbb értékeire hívja fel a figyelmet: a másik ember elfogadására és tiszteletére, ezáltal a békés együttélésre. Ennek megléte után a célok elérése is könnyűvé válik, és azt a változó igényeknek megfelelően folyamatosan bővíteni is lehet.